Au fost anunţate nominalizările Nebula 2016

Acestea vor fi acordate în cadrul weekend-ului Nebula din 18-21 mai 2017 ce se va desfăşura la Pittsburgh.
Lucrările nominalizate sunt listate mai jos.


  • All the Birds in the Sky, Charlie Jane Anders;
  • Borderline, Mishell Baker;
  • The Obelisk Gate, N.K. Jemisin;
  • Ninefox Gambit, Yoon Ha Lee;
  • Everfair, Nisi Shawl.


  • Runtime, S.B. Divya;
  • The Dream-Quest of Vellitt Boe, Kij Johnson;
  • The Ballad of Black Tom, Victor LaValle;
  • Every Heart a Doorway, Seanan McGuire;
  • The Liar, John P. Murphy;
  • A Taste of Honey, Kai Ashante Wilson.


  • The Long Fall Up, William Ledbetter;
  • Sooner or Later Everything Falls Into the Sea, Sarah Pinsker;
  • Blood Grains Speak Through Memories, Jason Sanford;
  • The Orangery, Bonnie Jo Stufflebeam;
  • The Jewel and Her Lapidary, Fran Wilde;
  • You’ll Surely Drown Here If You Stay, Alyssa Wong.


  • Our Talons Can Crush Galaxies, Brooke Bolander;
  • Seasons of Glass and Iron, Amal El-Mohtar;
  • Sabbath Wine, Barbara Krasnoff;
  • Things With Beards, Sam J. Miller;
  • This Is Not a Wardrobe Door, A. Merc Rustad;
  • A Fist of Permutations in Lightning and Wildflowers, Alyssa Wong;
  • Welcome to the Medical Clinic at the Interplanetary Relay Station│Hours Since the Last Patient Death: 0, Caroline M. Yoachim.

Premiul Ray Bradbury pentru prezentare dramatică:

  • Arrival
  • Doctor Strange
  • Kubo and the Two Strings
  • Rogue One: A Star Wars Story
  • Westworld: ‘‘The Bicameral Mind’’
  • Zootopia

Premiul Andre Norton pentru carte science fiction şi fantasy Young Adult:

  • The Girl Who Drank the Moon, Kelly Barnhill;
  • The Star-Touched Queen, Roshani Chokshi;
  • The Lie Tree, Frances Hardinge;
  • Arabella of Mars, David D. Levine;
  • Railhead, Philip Reeve;
  • Rocks Fall, Everyone Dies, Lindsay Ribar;
  • The Evil Wizard Smallbone, Delia Sherman.

Lasa un raspuns