Noutăți de la Nemira, martie 2016: Prințul fractal, Copiii cerului, Cântec pentru Lya

Se află deja în librarii:

Printul fractal - Hannu Rajaniemi
Prințul fractal – Hannu Rajaniemi

PRINȚUL FRACTAL de HANNU RAJANIEMI
Al doilea volum din seria JEAN LE FLAMBEUR
Traducere de Mihai Dan Pavelescu, 288 de pagini

Matjek descoperă într-o librărie o lucrare misterioasă. Ideile din ea sunt atât de departe de tot ce s-a gândit ori s-a încercat vreodată, încât sunt cu adevărat înfricoșătoare. Într-un oraș al „Iuților“, al jucătorilor din umbră și al djinnilor, două surori plănuiesc o revoluție. Iar la marginea realității, un hoț ajutat de o navă gânditoare este pe cale să deschidă o cutie Schrödinger pentru angajatorul său. În cutie își poate găsi libertatea. Sau nu. Jean le Flambeur s-a întors și nu are timp de pierdut.
În mult așteptata continuare a volumului Hoțul cuantic, Hannu Rajaniemi revine la universul fascinant pe care l-a creat în romanul său de debut și ne dezvăluie planurile unui viitor sumbru pentru Pământ.

„Prințul fractal ne vorbește despre marile probleme: nemurire și moarte, dragoste și trădare, dar mai ales despre puterea poveștilor.“ Adam Roberts


Copiii cerului - Vernor Vinge
Copiii cerului – Vernor Vinge

COPIII CERULUI de VERNOR VINGE
Traducere de Maria Drăguț, 768 de pagini

Zece ani au trecut de când câțiva dintre Copii și Ravna Bergnsdot au ajuns pe Planeta Stiletelor după dezastrul care aproape a distrus omenirea. Ravna și haitele de Stilete care au dat numele planetei au supraviețuit războiului și mai mult de o sută dintre Copiii care erau pe navă au scăpat.
Deși acum domnește pacea, întotdeauna există aceia care vor căuta puterea, fără să-i intereseze costul ei. Iar ei sunt hotărâți să răstoarne civilizația plăpândă care a prins rădăcini de la sosirea oamenilor pe planetă.
Într-o lume plină de minuni fascinante și pericole, Vernor Vinge a scris un roman de mare forță cu care îi va captiva din nou pe cititori.

„Vinge a schimbat registrul într-un mod incredibil, oferindu-ne un roman post-singularitate în care singularitatea a fost distrusă și în care oamenii trebuie să se adapteze la viața într-o societate lipsită de orice tehnologie avansată… rezultatul este o carte în care tehnologia nu este atât de importantă, cât povestea minunat construită.“ Publishers Weekly
„Poveștile lui Vernor Vinge m-au surprins și m-au fascinat întotdeauna, iar Copiii cerului continuă această tradiție minunată.“ Greg Bear


În curînd:

Cantec pentru Lya - George R. R. Martin
Cântec pentru Lya – George R. R. Martin

Lasa un raspuns