Time Salvager de Wesley Chu

Time Salvager - Wesley Chu
Time Salvager – Wesley Chu

   Time Salvager este a patra carte a lui Wesley Chu, autor specializat în zona cărților pentru adolescenți și cîștigător al premiului John W. Campbell – Best New Writer.
O carte adresată adolescenților (young-adult fiction) cu acțiunea într-o lume post-apocaliptică. În general nu apreciez prea mult lumile post-apocaliptice și nici nu mă dau în vânt după young-adult fiction, dar după ce am citit cate ceva de Cory Doctorow și Charles Stross am început să apreciez ritmul alert și scenele în genul jocurilor sau scenariilor de film. Time Salvager este exact în zona asta, acțiune simplă, rapidă și nu foarte complicată în idei, chiar dacă unele sunt destul de interesante.

   Totul se învîrte în jurul unui agent ChromeCon, o agenție care se ocupă cu protejarea liniei temporale împotriva schimbărilor și recuperarea unor surse de energie din epocile pre-apocaliptice cu repercusiuni cît mai mici în timp. Nu intră în descrieri de tehnologii, dar reușește să portretizeze niște personaje simpatice de care te poți atașa.

   O carte bunicică pentru un autor la început de carieră și care se pare că va fi ecranizată de către Michael Bay.

Lasa un raspuns