Nominalizări Locus 2014

Azi începe weekend-ul Locus în cadrul căruia vor fi anunțate premiile cu același nume. Nominalizații mai jos. Master of Ceremony al evenimentului va fi Connie Willis.
La finalul manifestării va avea loc o rememorare a celui ce a fost Lucius Shepard, decedat în martie la vîrsta de 70 de ani.


  • MaddAddam, Margaret Atwood;
  • Abaddon’s Gate, James S.A. Corey;
  • The Best of All Possible Worlds, Karen Lord;
  • Shaman, Kim Stanley Robinson;
  • Neptune’s Brood, Charles Stross;


  • The Ocean at the End of the Lane, Neil Gaiman;
  • NOS4A2, Joe Hill;
  • River of Stars, Guy Gavriel Kay;
  • Doctor Sleep, Stephen King;
  • The Republic of Thieves, Scott Lynch;


  • Zombie Baseball Beatdown, Paolo Bacigalupi;
  • The Coldest Girl in Coldtown, Holly Black;
  • Homeland, Cory Doctorow;
  • The Summer Prince, Alaya Dawn Johnson;
  • The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two, Catherynne M. Valente;


  • The Thinking Woman’s Guide to Real Magic, Emily Croy Barker;
  • The Golden City, J. Kathleen Cheney;
  • Ancillary Justice, Ann Leckie;
  • A Stranger in Olondria, Sofia Samatar;
  • The Golem and the Jinni, Helene Wecker;


  • Wakulla Springs, Andy Duncan & Ellen Klages;
  • Black Helicopters, Caitlín R. Kiernan;
  • The Princess and the Queen, George R.R. Martin;
  • Precious Mental, Robert Reed;
  • Six-Gun Snow White, Catherynne M. Valente;


  • The Truth of Fact, the Truth of Feeling, Ted Chiang;
  • The Waiting Stars, Aliette de Bodard;
  • A Terror, Jeffrey Ford;
  • The Sleeper and the Spindle, Neil Gaiman;
  • The Prayer of Ninety Cats, Caitlín R. Kiernan;


  • Some Desperado, Joe Abercrombie;
  • The Science of Herself, Karen Joy Fowler;
  • The Road of Needles, Caitlín R. Kiernan;
  • A Brief History of the Trans-Pacific Tunnel, Ken Liu;
  • The Dead Sea-Bottom Scrolls, Howard Waldrop;


  • Queen Victoria’s Book of Spells, editori: Ellen Datlow & Terri Windling;
  • The Year’s Best Science Fiction: Thirtieth Annual Collection, editor: Gardner Dozois;
  • Unnatural Creatures, editori: Neil Gaiman & Maria Dahvana Headley;
  • Old Mars, editori: George R.R. Martin & Gardner Dozois;
  • The Best Science Fiction and Fantasy of the Year Volume Seven, editor: Jonathan Strahan;


  • The Best of Joe Haldeman, Joe Haldeman;
  • The Ape’s Wife and Other Stories, Caitlín R. Kiernan;
  • Kabu Kabu, Nnedi Okorafor;
  • The Bread We Eat in Dreams, Catherynne M. Valente;
  • The Best of Connie Willis, Connie Willis;


  • Asimov’s;
  • Clarkesworld;
  • F&SF;
  • Subterranean;


  • Angry Robot;
  • Orbit;
  • Small Beer;
  • Subterranean;
  • Tor;


  • John Joseph Adams;
  • Ellen Datlow;
  • Gardner Dozois;
  • Jonathan Strahan;
  • Ann & Jeff VanderMeer;


  • Bob Eggleton;
  • John Picacio;
  • Shaun Tan;
  • Charles Vess;
  • Michael Whelan;


  • Here Be Dragons: Exploring Fantasy Maps and Settings, Stefan Ekman;
  • Strange Matings: Science Fiction, Feminism, African American Voices, and Octavia E. Butler, editori: Rebecca J. Holden & Nisi Shawl;
  • The Man From Mars: Ray Palmer’s Amazing Pulp Journey, Fred Nadis;
  • Wonderbook: The Illustrated Guide to Creating Imaginative Fiction, Jeff VanderMeer;
  • Afrofuturism: The World of Black Sci-Fi and Fantasy Culture, Ytasha L. Womack;


  • Hannes Bok, A Life in Illustration, editor: Joseph Wrzos;
  • Margaret Brundage, The Alluring Art of Margaret Brundage, editori: Stephen D. Korshak & J. David Spurlock;
  • Spectrum 20: The Best in Contemporary Fantastic Art, editori: Cathy Fenner & Arnie Fenner;
  • Maurice Sendak, A Celebration of the Artist and His Work, editori: Justin G. Schiller, Dennis M.V. David & Leonard S. Marcus;
  • Rules of Summer, Shaun Tan.

Lasa un raspuns