CPSF Anticipația – prima jumătate de duzină

    În primele șase numere relansata revistă Anticipația încearcă să-și găsească o identitate proprie. Numărul de pagini variază de la aprox. 80 la aprox 120, coperțile devin glosate, traducerile au scăpări iar jumătate din articole sunt inutile în epoca Wikipediei (e totuși CPSF, cu P de la Povestiri). Pe partea grafică, poate că nu ar strica un outline pe scrisul de pe copertă nu de alta dar te cam chinui sa citești ce e acolo. Ilustrațiile sunt vitale la o revistă  de gen dar dacă e alb-negru și tiparită pe hârtie de ziar nu dau bine imaginile color digitale. Barem de-ar avea un contrast mai mare.

Revista Anticipatia, nr. 1-6
Revista Anticipatia, nr. 1-6

Una peste alta mai e mult de lucrat pâna să avem o revistă tiparită cu care sa ne mândrim (Galileo, ce pazești?). Din păcate impresia generală e că Nemira ține în viață această revistă doar ca să susțină colecția Anticipația. Și ca să nu uit, site-ul aferent e varză. Pe de altă parte e foarte enervant faptul că în Constanța (probabil și în alte localități) revista ajunge cu intermitențe, numărul 7 fiind practic de negăsit; între timp a fost anunțat numărul 8 iar vânătoarea începe din nou. Poate Nemira face ceva în legătură cu asta.

Later edit: Văd că în numărul 7 apare în sumar în loc de povestire(i) un fragment de roman și ar fi al doilea după bucata de “Hoț cuantic” din numărul 4.  Nu ar fi deranjant dacă ar mai fi și povestiri în același număr. Altfel ar trebui să schimbe numele revistei în CFDRSFH (Colecția Fragmentelor De Roman Science Fiction-Horror).   De ce ca cititor aș da bani pe un fragment de roman pentru ca apoi să cumpăr volumul întreg? Ah, da, pentru editorialele domnului Mironov.
Și un fapt amuzant legat de fragmente: Nemira face mari zig-zag-uri media punând online fragmente de interviu care apar integral în revistă care la rândul ei publică fragment de roman tiparit. 🙂

2 thoughts on “CPSF Anticipația – prima jumătate de duzină

  1. As spune las ca merge si asa… dar nu am putut sa citesc nici un numar cap coada.

Lasa un raspuns