NASA, mașini de spălat și conditia umana

NASA a ales o firmă pentru a construi o mașină de spălat și un incinerator de materii fecale. Costurile pentru a ridica un kg în spațiu sunt undeva în jur de 10000$ în cel mai bun caz. De aici și necesitatea de a avea o mașină de spalat eficientă – care să consume cât mai puțină apă și cât mai puțină energie, dar mai ales sa fie ușoară. Mașinile de spalat nu au evoluat in mod spectaculos de vreo 50 de ani. Și sunt poate prea banale pentru omul de rand. Dar poate Nasa va aduce o îmbunătățire și în acest domeniu.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand sunt conditionat de resurse (timp, bani, materiale) gasesc intodeauna solutii interesante. Contemplam deunazi faptul ca in momentul in care am bani si timp… in general le irosesc pe amandoua in moduri care ulterior se dovedesc mai mult decat ineficiente. Dar daca sa zicem mi se strica calculatorul voi face imposibilul si voi face un alt calculator din bucati in mai putin de jumatate de ora. Ultima data cand mi-a picat netul mi-am facut o antena directionala pe un Access Point sa prind o retea wirelss de la vreo 3 blocuri distanta.

Intrebarea mea este – cum putem sa ne modificam comportamentul incat sa ne motivam tot timpul in felul asta spre un anumit obiectv? Fie el si o masina de spalat efiecienta.

1 thought on “NASA, mașini de spălat și conditia umana

  1. Necesitati care sa ne preseze la modul inteligent si catre directia dorita.

    Cred ca Frank Herbert ar avea ceva de zis pe tema asta (Dosadi, Pandora, Dune).

Lasa un raspuns