Au fost anunţate nominalizările Nebula 2016

Acestea vor fi acordate în cadrul weekend-ului Nebula din 18-21 mai 2017 ce se va desfăşura la Pittsburgh.
Lucrările nominalizate sunt listate mai jos.

Roman:

 • All the Birds in the Sky, Charlie Jane Anders;
 • Borderline, Mishell Baker;
 • The Obelisk Gate, N.K. Jemisin;
 • Ninefox Gambit, Yoon Ha Lee;
 • Everfair, Nisi Shawl.

Continue reading Au fost anunţate nominalizările Nebula 2016

John Wick: Chapter 2

A aparut John Wick: Chapter 2 in cinematografele din Romania.

Pe o scala de 1 la 10, i-aș da 6. Din pacate e ca si cum te-ai uita la cum joaca cineva un joc RPG single player pe youtube.

E ca si cum ai manca ceva si simti ca lipseste ceva – asa ca mai pui niste sare, dar nu, nu sarea lipsea – poate ceva acid, asa ca adaugi niste lamaie – dar parca nu prea mai poti recupera mancaia aia. Asa e si John Wick 2.

Are coregrafie, are sange, putin umor absurd și cam atât. E mult prea sec. Dar ce știu eu, mergeți să il vedeti – rotten tomatoes îi dă 90%.

Premiul Robert A. Heinlein 2017

   Baltimore Science Fiction Society a anunțat că premiul Robert A. Heinlein de anul acesta este acordat scriitorului canadian Robert J. Sawyer.
Premiul Robert A. Heinlein a fost înființat de Societatea Heinlein în 2003 și se acordă anual pentru “lucrări remarcabile publicate în science-fiction și scrieri tehnice care inspiră explorarea umană a spațiului”. Trofeul -o medalie de argint cu chipul lui Heinlein plus două insigne – va fi decernat pe 26 mai în timpul convenției Balticon 51. Robert J. Sawyer va fi prezent la ceremonie prin intermediul Skype.

Banner - Worldcon 75

Worldcon 2017 – Progress Report 3

   A apărut Progress Report-ul nr. 3 al comitetului de organizare Worldcon 2017, Helsinki. Conține informații despre invitați, convenție (din februarie cresc prețurile biletelor), premiile Hugo, textul integral al constituției WSFS, hoteluri și mîncare cu specific finlandez. Aflu că există ceva de mîncare pe numele său finlandez, muikku. Pentru România avem înscriși 5 adulți și jumătate (cu jumătate mai mult decît la precedentul raport…hmmm).
   Poate fi descărcat de pe pagina oficială sau frunzărit în aplicația de mai jos (ocazie cu care cînt osanale wordpress-ului pentru opțiunea embed a documentelor din Google Drive, proaspăt introdusă în Jetpack 4.5). Continue reading Worldcon 2017 – Progress Report 3

Au fost anunțate nominalizările pentru premiul Philip K. Dick 2017

El va fi decernat în data de 14 aprilie 2017 în cadrul convenției Norwescon (Norwescon 40) de la SeaTac, Washington.
Lucrările nominalizate sunt:

 • Consider, Kristy Acevedo;
 • Hwarhath Stories: Transgressive Tales by Aliens, Eleanor Arnason;
 • The Mercy Journals, Claudia Casper;
 • Unpronounceable, Susan diRende;
 • Graft, Matt Hill;
 • Super Extra Grande, Yoss.

Continue reading Au fost anunțate nominalizările pentru premiul Philip K. Dick 2017